Kismama foglalkozások

A várandósság fontos időszak egy nő életében, s ma már egyre nagyobb hangsúlyt fektet a tudomány a magzati lét élményeinek hatásaira is. Dr.Raffai Jenő és dr.Hidas György Lelki köldökzsinór c. könyve óta egyre szélesebb körben terjed az igény a babák nemcsak testi, hanem lelki egészségének, fejlődésének biztosítására is.

Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesületénél 2007 januárja óta segítek kismamáknak a szülésre és anyaságra való felkészülésben, csoportos, s már egyéni formában is.

Tudásom megszerzésében tanárom volt dr.Varga Katalin klinikai szakpszichológus, az Aktív Szülés Program csapatának tagja, valamint dr. Bálint Sándor pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, a Szent Imre Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, s természetesen a kismamák, akik lelkesedésükkel és őszinte visszajelzéseikkel csiszolták módszeremet.

A találkozások célja az esetleges félelmek enyhítése, a kismama önbizalmának és testében való bizalmának erősítése, a nőiség, babavárás és anyaság örömének testi-lelki megélése és olyan technikák (relaxáció, önszuggesztió) elsajátítása, melyek használata nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a mama és babája a legteljesebb összhangban és természetességgel élhessék át a várandósságot, a vajúdás időszakát és a szülést-születést egyaránt. A foglalkozások segítségével növelhető a fájdalomküszöb, csökken a várandósság és szülés alatti komplikációk esélye, valamint könnyedebbé válik a változással járó megpróbáltatások leküzdése.

A foglalkozások fontos része a család egységgé formálása és a kommunikáció a méhen belüli magzattal. Elérhető az az állapot, hogy mire a baba megszületik, már kialakult kapcsolat van anya és gyermeke, a család és a gyermek között, mely kihatással van a születés utáni életre is.

A baba fokozottan fog érdeklődni a világ iránt, jól fogja magát érezni az emberek, főleg a családja körében, fogékony lesz a tanulásra. Felnőve jobb lesz a problémamegoldó képessége és személyiségfejlődésében is kisebb eséllyel várhatóak zavarok.



magamról | amiben segíthetek | módszerek | kismamáknak | vélemények | galéria | linkek, olvasnivalók | kapcsolat | bejelentkezés

Panyik Edit - minden jog fenntartva! Az oldalt IE 6+, Firefox 2+, Opera9+ böngészőkre, 1024*768 felbontásra terveztük. Az oldalt eddig 15917 látogató látta. Ideart Az oldal 9.070873260498 ms alatt készült el. Felhasználó: vendg